قالب وردپرس قالب وردپرس قالب فروشگاهی وردپرس وردپرس آموزش وردپرس

نکاتی درباره جرم گوش

بعضی از مواد غذایی در عده ای از افراد ممکن است ایجاد سردرد کند
18/10/01

 

 اطلاعاتی درباره جرم گوش

 

 

الف ) آیا گوش ها نیاز به تمیز کردن دارند ؟

جرم گوش توسط یک سوم قدامی یا کانال خارجی  گوش ( قسمت غضروفی ) ساخته می شود که شیب این قسمت به سمت پایین می باشد وطوری طراحی شده که بصورت خود بخود توسط پوست کانال گوش ،جرم گوش به سمت خارج رانده می شود و گاهی خود بخود بیرون می افتد یا به انگشت از جلو کانال میتوان انرا خارج نمود و نیازی به استفاده از گوش پاک کن نیست.

در موقع حمام کردن ویا شنا کردن چند قطره اب داخل گوش خواهد رفت که معمولا بعد از چند دقیقه خشک میشود ولازم نیست انرا خشک نمایید.

استفاده از گوش پاک کن ویا دستمال کاغذی برای خشک ویا تمیز کردن کانال گوش ممکن است مقداری از ترشحات معمول گوش را خارج کند ومقدار دیگری از آنرا به عقب تر ( ناحیه استخوانی ) بفرستد و کانال گوش در ان منطقه که عملا سر بالا می باشد پوست گوش قادر نخواهد بود جرم را خارج نماید و خروج جرم گوش را مختل کرده و عملا پوسته ریزی قسمت پرده وانتهای کانال گوش هم به این جرم های رانده شده به عقب اضافه میشود  و موجب انباشت جرم در گوش می‌شود که منجر به کاهش شنوایی انتقالی فرد می شود .

در بعضی افراد که آلرژی دارند همانطوری که ترشحات بینی افزایش پیدا می کند تولید جرم گوش نیز افزایش می یابد.

 فردی ممکن یک گوشش جرم ساز باشد تقریبا همیشه بینی همان سمت هم گرفتگی بیشتری دارد ( که به دلیل الرژی یا انحراف تیغه بینی به همان سمت گوش جرم ساز می باشد) .

در بعضی افراد ترشحات گوش یا جرم گوش زرد ویا قهوه ای یا تیره می باشد وگاهی سفت ویا نرم است که این جرم ها هیچ فرقی با هم ندارند

ب) در چه زمانی گوش نیاز به پاکسازی دارد؟

در برخی موارد به دلیل استفاده بیش از حد از :

-هندزفری که عملا جرم کانال گوش را به عقب تر می فرستد

-دستکاری گوش حتی با دستمال کاغذی برای خشک کردن داخل کانال

-استفاده از گوش پاک کن

-ترشح بیش از حد جرم در افراد الرژیک

که گوش نیاز به پاکسازی جرم دارد.

ج ) ایا لازم است پاکسازی گوش انجام شود؟

در صورت احساس کم شنوایی مخصوصا بعد از حمام  نیاز به مراجعه به پزشک عمومی یا پزشک متخصص گوش وحلق وبینی  است تا گوش معاینه شود ودر صورت جمع شدن جرم در گوشها نیاز به تمیز کردن گوش را برای شما تعیین نماید .

روش های شستشو ویا تمیز کردن گوش  به روش های زیر انجام می شود

١- اغلب پزشکان قطره گلیسیرین گوشی تجویز می نمایند تا جرم های گوش نرم شود ودر جلسه بعد که سه یا چهار روز بعد خواهد بود گوش را با اب شستشو دهند

٢- اگر جرم گوش نرم باشد که بتواند وارد لوله ساکشن شود می ان درهمان جلسه اول توسط  ساکشن جرم ها را خارج نمود که معمولا کمتر اتفاق می افتد.

٣- تعدادی از پزشکان جرم های سفت شده را با وسیله که دارند از پوست کانال گوش جدا می کند وبا همان وسیله مخصوص انرا بصورت یک تکه ویا تکه های متعدد از در همان جلسه اول از گوش خارج می کند

هیچ کدام از روشهای فوق بر روش دیگر مزیت ندارد وفقط بسته به تجربه پزشک و انتخاب پزشک برای راه درمانی مناسب دارد .

اگر سابقه عفونت مزمن گوش داشته اید که پرده گوش سوراخ شده بوده حتما به پزشک معالجتان یاد اوری نمایید تا از تمیز کردن کانال گوش شما با اب خوداری نماید چون ممکن است اب به داخل گوش میانی شما برود وموجب عفونت چرکی در گوش بشود .

 د ) آیا جرم‌گیری گوش موجب جرم ساز شدن گوش می شود؟

این امر به هیچ عنوان صحت ندارد و در برخی افراد الرژیک گوش ترشح بیشتری دارد و نیاز است جرم گیری بطور مداوم انجام شودواگر شخص الرژی خود را با مصرف درمانهای ضد الرژیک کنترل نماید احتمال کاهش تولید جرم گوش خواهد بود وگرنه لازم است با ایجاد کاهش شنوایی گوش ها تمیز شوند

هـ ) آیا بعد از حمام لازم است  داخل گوش را خشک کنیم؟

معمولا چند قطره اب داخل گوش خود بخود با هوا خشک می شود ونیازی نیست خشک شود بعضی افراد بعد از استحمام با استفاده از سشوار از فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتی متری داخل گوش را خشک کنند که مشکلی ایجاد نمی کند ولی  از بکار بردن هر گونه وسیله مانند حوله و گوش پاک کن ودستمال کاغذی برای خشک کردن داخل گوش استفاده ننمایید.

 

 

ما را در کانال تلگرامی دنبال کنید.

https://t.me/professorghassemi

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *